Terugblik presentatie SHSEL

Op vrijdagmiddag 2 november om 14.00 uur was de kantine van EMOS het decor voor de stadsdeelpresentatie van Enschede Noord door Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker. Aanleiding daartoe is hun 50-jarig jubileum.

De zaal ging open om 13.30 uur. Met koffie of thee en een lekkere plak cake werden de bezoekers ontvangen door de EMOS-exploitatie. Nadat de kantine was volgestroomd met belangstellenden, ongeveer 150 mensen, werd het openingswoord gedaan door SHSEL voorzitter Dick Buursink. Vervolgens nam Jan Brummer, ooit zelf spelend bij EMOS, de fotopresentatie voor zijn rekening.

Voor de pauze werd een serie foto’s van het oude centrum van Enschede vertoond, waar Jan Brummer wat historie aan toevoegde. Veelal foto’s van mooie oude gebouwen die er volgens menigeen helaas niet meer zijn. ‘Ooh ja’ was dan ook een veelgehoorde, doorgaans ingetogen opmerking. Tijdens een welkome pauze werd iedereen getrakteerd op een consumptie van SHSEL, waarna historische foto’s van Enschede Noord de revue passeerden. Ook hier weer veel herkenning, waarbij ook vanuit het publiek bijdrages werden geleverd.

Het was een leuke, boeiende presentatie. Zeer de moeite waard! 

Deel dit bericht