7 oktober 2017

Meld je aan voor ‘Trainer traint de trainer’

Meld je aan voor ‘Trainer traint de trainer’

Bij EMOS is de wens om het trainingskader van meer inzichten te verrijken dan alleen voetbaltraining om de voetbaljeugd beter te maken. De club houdt vrij stevig vast aan het principe ‘voetballen leer je door te voetballen’.

De eerstvolgende training voor ons voetbalkader is op zaterdag 21 oktober 2017  van 9.30 -12.30 uur, inloop vanaf 9.15 uur. Aanmelding via vtz@emos.nl graag vóór 14 oktober 2017.

Over AthleticSkillsModel (ASM)

De jeugd van tegenwoordig beweegt steeds minder. Ze worden blootgesteld aan vele andere mogelijkheden voor het invullen van de vrije tijd, waar onder meer passieve activiteiten als; computer, telefoon en T.V. debet aan zijn. Maar o.a. ook minder speelruimte, minder (kwalitatief) lichamelijk onderwijs zorgen voor het steeds minder (buiten) bewegen.

Vanuit het AthleticSkillsModel (ASM), dat werkt vanuit de holistische gedachte dat een persoon sociaal, mentaal en fysiek in balans is, richt ASM zich op atletisch vermogen door een veelzijdig en gestructureerd oefenprogramma met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestaties.

Programma:

09.15 uur inloop (koffie staat klaar)
09.30-10.15 theorie + visie ASM
10.15-10.30 pauze + verplaatsing naar veld
10.30-11.45 voorbeelden praktijk verschillende BMS/COM + zelf aan de slag
11.45-12.00 pauze
12.00-12.15 groeiberekening + testen
12.15-12.30 afronden binnen d.m.v. (na-)bespreken/discussie
12.30 uur lunch

 

Over docent Peter Neuteboom

De ochtend wordt verzorgd door Peter Neuteboom, 14 jaar docent KNVB, ASM-docent, ex-Hoofd Opleidingen bij zaterdag 1e klasser Vroomshoopse Boys en MBO Sportdocent. Hij wil EMOS helpen om ons bewust te maken van ASM en het belang van veelzijdig bewegen. Hij  doet dit door de praktijk te koppelen aan een stuk theorie, waarbij met name wordt ingespeeld op meer bewustwording bij de trainers en leiders dat het aanbieden van veelzijdig bewegen een toegevoegde waarde is binnen de voetbalopleiding en gemakkelijk ingepast kan worden in het bestaande trainingsmodel.

Ben je geïnteresseerd? Meld je aan via vtz@emos.nl

 

Deel dit bericht