• Maatschappelijke stage

  Zit je op het middelbaar onderwijs, moet je een maatschappelijke stage (MAS) lopen van 30 uur én ben je lid van onze prachtige voetbalvereniging? Meld je dan bij één van onderaanstaande contactpersonen voor een stageplek bij jouw eigen voetbalclub. Want wat is er nou leuker om zowel een steentje bij te dragen aan je eigen club als meteen een verplichte maatschappelijke stage te lopen?

  Binnen EMOS zijn er diverse mogelijkheden om invulling te geven aan je maatschappelijke stage.

  Lijkt het je leuk om mee te draaien met bardiensten op bijvoorbeeld de zaterdagochtend en onze gasten te voorzien van een broodje, kop koffie of sportdrankje, meld je dan bij de coördinator kantine Rob. Zodoende krijg je ervaring in het barwerk, leer je omgaan met gasten en leer je ook weer veel mensen kennen binnen de club.

  Wil je een steentje bijdragen aan de invulling van wedstrijd zaterdagen door als gastheer of gastvrouw de bezoekende clubs wegwijs te maken op de velden en ons complex en er zorg voor te dragen dat de kleedkamers, velden, doelen en vlaggen op orde zijn en de spelers voorzien zijn van ranja meld je dan bij Rob.

  Ook zijn er mogelijkheden om als spelbegeleider bij de wedstrijden voor de O11 aan de slag te gaan. Je zorgt dan voor naleving van de spelregels op het veld, zonder dat je bijvoorbeeld kaarten hoeft uit te delen of rapporten hoeft in te vullen. Meldt je hiervoor bij één van de coördinatoren voetbal.

  En wil je als assistent trainer aan de gang bij één van de jeugdteams, dan kun je ook bij één van de voetbalcoördinatoren terecht; bij Peter voor de meiden en bij Marcel voor de jongens.

  We houden daarbij rekening met je eigen trainingsdagen-en tijden en uiteraard voor de zaterdag met je eigen speeltijden.

  Onze stagiaires aan het woord:

  Een aantal jeugdspelers van EMOS is al bezig met een maatschappelijke stage. Lees hieronder hun ervaringen.

   

  "

  Thijn Driezen, speler JO15-1: "Toen ik een maatschappelijke stage moest lopen, wist ik het direct; Ik wil bij EMOS aan de slag. Ik ben in gesprek gegaan met Marcel om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Marcel kende me nog van het jaarlijkse voetbalkamp en wist dat ik het leuk vond om met de jongste spelertjes om te gaan. Zodoende ben ik als assistent trainer bij de JO7 op dinsdag avonden aan de gang gegaan. Inmiddels heb ik al aangegeven dat ik het zo leuk vind, dat ik het seizoen ga afmaken. Daarnaast mag ik nu ook een cursus volgen Basismodule Voetbaltrainer, die toevallig samen viel met mijn stage periode. De uren die ik daaraan besteed vallen ook binnen mijn stage. Kortom, zowel voor mij als voor EMOS een hele leuke samenwerking".

   

   

  Sem Moekotte, speler JO15-2: "Op dit moment loop ik mee als assistent trainer bij de JO8-2. Zij trainen 2 x per week op dinsdag-en donderdag en dat valt gelukkig precies samen met mijn eigen trainingen. Ik kan de trainer helpen met begeleiden van deze groep spelertjes, velden uitzetten, materialen halen en opruimen. Ik vind het leuk om én met voetbal bezig te zijn, de pupillen wat bij te kunnen brengen en tegelijkertijd mijn stage te lopen. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt."

   

   

  Julia Cobos Trivinio, speelster MO17: "Toen we van school te horen kregen dat we een maatschappelijke stage moesten regelen , dacht ik gelijk aan mijn eigen voetbalclub Emos. Ik speel zelf in de MO17 als keepster en voetbalster en wou me wel inzetten voor de club. Samen met een oud klasgenoot Sanne van de lagere school loop ik de stage bij Emos. Ik help op de zaterdagochtenden Gerit met het ontvangen van de teams als gastvrouw. Ook verzorg ik het drinken tijdens de pauzes en zorg voor koffie en thee voor de leiders en trainers. Maar ook het schoonhouden/maken van de kleedkamers na de wedstrijden , behoort tot mijn taken pakket. De samenwerking met Gerit is op de eerste zaterdag prima verlopen en hebben we zelfs extra werkzaamheden gedaan. Ook hebben we aangeven te willen helpen met de Sinterklaas activiteiten bij Emos. Al met al een hele leuke ervaring tot nu toe!"

  Alle MaS-mogelijkheden  op een rij:

  • Bardiensten in de kantine
  • Gastheer / gastvrouw tijdens wedstrijdzaterdagen (ochtenden)
  • Jeugdscheidsrechter (spelbegeleider)
  • Assistent trainer

  Contact:

  Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je graag je maatschappelijke stage doen bij EMOS, meldt je dan bij een van onderstaande contactpersonen:

  Coördinator Meiden/Dames: Peter Renkens, mob: 06 14 69 19 77 (foto links)
  Coördinator Kantine: Rob Moekotte, mob: 06 23 89 66 43 (foto midden)
  Coördinator Jeugd Jongens: Marcel Egberink, mob: 06 205 206 37 (foto rechts)

  Peter, Rob en Marcel