• EMOS heeft met JO13-1 en JO15-1 meegedaan aan het grensoverschrijdende sport- en kunst project "Kunst Kicken" bij VFL Weisse Elf in Nordhorn. Hieronder het verslag en de foto's gemaakt door coordinator Frans ter Horst.

   

  Afgelopen zondag 3 november jl. was het dan eindelijk zover, het langverwachte project Kunstkicken vond eindelijk plaats nadat het project op zondagmiddag 29 september jl. letterlijk en figuurlijk in het water was gevallen.

  Nadat de spelers en ouders van de JO13-1 en JO15-1 zich om 12.30 uur bij EMOS verzameld hadden werden de tenues die we van de organisatie hadden gekregen uitgereikt. Toen dit gebeurd was vertrokken we in een lange kolonne richting Nordhorn waar we rond 13.15 uur arriveerden.

  We werden hartelijk welkom geheten door de voorzitter en de dames die het project tot in de puntjes verzorgd hadden Jana en Anke. Nadat de jongens zich hadden omgekleed werd gestart met de warming-up voor de 2 interlands.

  De officiële opening werd verricht door de voorzitter van de VFL Weisse Elf en hij heette ons van harte welkom op hun mooie complex en stelde voor om een soort van samenweringsverband met elkaar aan te gaan zodat ook zij een keer bij ons op bezoek mogen komen. Na de mooie woorden van de voorzitter werd er een korte uitleg gegeven van het dagprogramma waarna werd gestart met de wedstrijden VFL Weisse Elf O13 tegen onze JO13-1 en VFL Weisse Elf O15 tegen onze JO15-1, de wedstrijd zou een half uur duren, het ging er vanaf het begin strak en fors aan toe en de wedstrijd van de O13 werd zelfs gespeeld zonder scheidsrechter en dit werd door de jongens uitstekend opgepakt. Na welke overtreding ook werden de handen geschud en weer doorgevoetbald. Deze wedstrijd eindigede uiteindelijk in een 0 - 0 omdat de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren.

  Hoe anders verliep het op het andere veld, de wedstrijd onder leiding van onze eigen meegebrachte scheidsrechter Freddy Gelderman ging op en neer en Freddy had zijn handen er vol aan. Er waren kansen en mogelijkheden aan beide kanten maar uiteindelijk waren de jongens van de VFL de meest gelukkige en wonnen dit onderonsje met 2 - 0.

  Na de wedstrijd was er een uur pauze waarin de jongens en ouders getrakteerd werden op een heerlijke braadworst met brood (elke speler kreeg voor 3 braadworsten van een meter tegoedbonnetjes).

  Tijdens deze pauze werd er door iedereen een beetje sceptisch uit gekeken naar het kunst gedeelte van dit project maar nadat uitgelegd was hoe dit uitgevoerd zou worden kwam er bij iedereen een lach op zijn gezicht en kon men niet wachten om het kunst veld te betreden. Er werd geloot uit alle voetballers en met 2 teams van 2 werd het pannaveld betreden en gooiden Jana en/of Anke met verf bedrente voetballen op het veld en de wedstrijden konden beginnen.

  Het werd een middag om niet snel te vergeten, iedereen zat van top tot teen onder de verf en de meegereisde ouders moesten zelfs zo hier en daar rennen om ook niet beklad te worden. Al met al hebben we met z'n allen een hele leuke middag gehad met als klap op de vuurpijl het aanbieden van een pannakooi voor bij EMOS van de organisatie. Namens EMOS willen wij dan ook de organisatie en de VFL Weisse Elf uit Nordhorn bedanken dat wij deel mochten nemen aan dit bijzondere project en voor de gastvrijheid op het complex van de VFL. De foto's zijn zeer zeker een aanrader om te bekijken.

  © kunstkicken
  is een project van / ist ein Projekt von
  Jana Jakobs & Anke Sentker
  Film: Jacek Selanski
  Drone / Drohne: Tom Knol

   

  Klik hier voor de foto's