• Jeugdtrainers EMOS/Achilles en LSV ontvangen JVCT diploma!

  1 mrt 2019
 •  

  Op maandag 4 februari ontvingen 5 cursisten van RKSV EMOS / CVV Achilles en 5 cursisten van LSV hun diploma jeugdvoetbalbalcoach/ trainer.
  Voorzitter Hans Koier van LSV en secretaris Roy Tempelman van EMOS overhandigden gezamenlijk en onder toeziend oog van Bert Spekking, cursusleider van de KNVB,  de welverdiende certificaten.

  In november begon voor de 10 cursisten van de drie verenigingen de cursus van de KNVB.

  Marcel Punte, lid technische commissie LSV en verantwoordelijk voor de pupillen:
  "LSV wilde onze jeugdtrainers en leiders een cursus aanbieden om hun kwaliteiten als trainer of coach te ontwikkelen. De KNVB boodt een cursus JVCT aan  die in 5 avonden intern bij onze club gehouden zou worden, bij voldoende deelnemers. We besloten de proef op de som te nemen".

  Marcel Egberink, coördinator bij EMOS.
  "Toen Marcel Punte, die wij kennen als organisator van het onderlinge MOT toernooi voor de JO7, mij benaderde of EMOS/Achilles mogelijk 5 kandidaten hadden voor deze cursus werd ik direct enthousiast. Zeker de jonge jeugd verdient goede trainers en coaches en wij als verenigingen moeten hen daarin faciliteren".

  De cursus bestond deels uit theorie, over onder meer basisvaardigheden van een trainer en deels uit een praktijkgedeelte, waarbij op de velden van LSV diverse jeugdteams ofwel een training volgden ofwel een oefenwedstrijd speelden.
  De deelnemende cursisten werd gevraagd om vanuit de zojuist geleerde theorie de trainingen of wedstrijden te observeren en te beoordelen hoe de aanpak van de trainer was. Daarnaast werd gebruik gemaakt van een cursusboek waarbij de cursisten, na een zelfscan, diverse huiswerkopdrachten moesten maken.

  Uiteindelijk hebben de deelnemers aan ook zelf het geleerde in de praktijk laten zien door in samengestelde groepjes een training voor te bereiden en te geven aan jeugdteams.
  De overige cursisten konden dan de verrichtingen van hun collega’s op het veld volgen, beoordelen en gezamenlijk met hen evalueren.

  Marcel Punte:
  "Nu we hebben gezien dat we met deze cursus onze jeugdtrainers een goede basis hebben kunnen meegeven voor ontwikkeling tot trainer en of leider willen we ons als club beramen hoe we hier vervolg aan kunnen geven. Zeker als we zien dat de cursus door de deelnemers met een 8,1 gemiddeld beoordeeld is".

  Marcel Egberink vult aan:
  "We zijn als gezamenlijke VTZ al in gesprek met de KNVB om in het najaar een soortgelijke cursus te gaan houden bij EMOS/Achilles. Dat past prima bij ons besluit over de Rinus-app. Uiteraard zullen daar, indien plek, ook deelnemers vanuit LSV van harte welkom zijn."