• Na vorige week de eerste bekerwedstrijd met een klinkende overwinning over de streep te hebben getrokken moesten we zaterdag aantreden voor de tweede wedstrijd in de beker. De tegenstander was ditmaal FC Eibergen. Een tegenstander waarvan we verwachten dat ze zeker gelijkwaardig zou zijn. Ook zij hadden de vorige wedstrijd met een ruime overwinning gewonnen dus we waren gewaarschuwd. De start was verre van ideaal. Hoewel we een brede selectie van 16 speelsters hebben moesten we vertrekken met 12 speelsters. Daar stond echter wel tegenover dat op de bank een indrukwekkende staf zat. Allereerst Richard, die gelukkig weer aanwezig was, Celine, onze mede trainster (en speelster van VR1) en ondergetekende. Met andere woorden een enorme dosis voetbalkennis, -kunde en -ervaring.

    Om klokslag 10.00 uur klonk het fluitsignaal. De eerste helft ging gelijk op. We hadden veel moeite om ons eigen spel te spelen. We waren  gestart met een extra speelster op het middenveld maar de meiden hadden moeite om hun positie te vinden. Zoals we hadden voorspelt was de tegenstander gelijkwaardig en op het middenveld hadden ze een licht overwicht. Hoewel de wedstrijd op en neer golfde waren er aan beide kanten geen grote kansen te zien. Uiteindelijk gingen we met een terechte 0-0 de kleedkamer in.

    In de tweede helft startten we met een klassieke 4-3-3. De meiden voelden zich hier een stuk beter bij. In combinatie met een aantal omzettingen bij de tegenstander,  die voor ons gunstig uitpakken, kregen we steeds meer controle op de wedstrijd. Het leek erop dat het een kwestie van tijd was dat we zouden score en dit gebeurde uiteindelijk dan ook halverwege de tweede helft. Een mooie aanvallende actie van Michelle, waarbij ze zich helemaal vrij speelde en alleen op de keeper af kon, werd afgerond met een mooie schijnbeweging en een strakke schuiver in de goal. De bal werd nog even aangeraakt door Selma maar deze was absoluut van Michelle. Een kleine 10 minuten later werd de bal van rechts voorgezet door Michelle. De keeper schatte de bal echter helemaal verkeerd in en de bal stuiterde, over de keeper in de goal. De 2-0 stond op het bord en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een zwaar bevochten, maar uiteindelijk terechte, overwinning. Met twee overwinningen op zak is de volgende ronde van de beker in zicht.
    Volgende week wacht ons BWO MO15. Daar hebben we genoeg aan een gelijkspel maar ik denk dat de meiden dáár geen genoegen mee nemen