• Geen nieuwjaarsreceptie wel een woord voor het nieuwe jaar van de voorzitter

  7 jan 2022
 • Beste EMOS-leden, supporters en familie,

  Het komende weekend, het eerste volledige weekend van het nieuwe jaar, stond traditiegetrouw de nieuwjaarsloop en nieuwjaarsreceptie van EMOS op de planning. Helaas moeten we, net als in 2021, ook dit jaar afzien van deze feestelijke start van het nieuwe jaar. De traditie van de nieuwjaarstoespraak en -wens door de voorzitter moet dan ook weer online en digitaal verzorgt worden. Graag had ik met u allen in persoon het glas willen heffen, we willen allemaal graag dat het anders gaat maar we moeten wederom geduld hebben.

  Toch kunnen we 2021 als een memorabel jaar in onze annalen bijschrijven. Niet zozeer vanwege alle Corona-ellende maar in positieve zin, door o.a. de aanleg en ingebruikname van ons eigen, nieuwe kunstgrasveld! Na jaren van vruchteloze overleggen met ambtenaren en wethouders en na jaren van ontwikkelplannen, haalbaarheidsonderzoeken, financiële plannen is het dan eindelijk gelukt. Op de 105e verjaardag, 16 oktober 2021, is het kunstgrasveld geopend door Dhr. ten Vergert (ons oudste lid) en Floor Nieuweweme (het jongste meisjeslid). Met gepaste trots durf ik te zeggen dat dit een belangrijke stap voor de toekomst van onze vereniging is die we helemaal zelf als EMOS gerealiseerd hebben. Als we nu in onze prachtige kantine hadden gestaan dan had ik u gevraagd om een luid applaus voor onszelf als leden van EMOS te geven.
  De coronabeperkingen hebben eens temeer duidelijk gemaakt dat Eendracht nog steeds de belangrijkste eigenschap is die onze club kenmerkt. Ondanks dat veel niet kon en niet mocht is er toch weer op bijzonder creatieve manier van alles georganiseerd op voetbal- en ander gebied. Ik wil alle vrijwilligers, trainers, leiders, VTZ-ers, exploitatiemedewerkers, onderhoudsploeg, SAVE, ouders en ieder ander die meegeholpen heeft om in deze moeilijke tijden de vereniging in ‘leven’ te houden heel hartelijk bedanken.

  Het is soms lastig om begrip te krijgen voor de maatregelen die ons het sporten onmogelijk maken. Ik en andere bestuurders, samen met de KNVB en NOC/NSF, vinden dat het mogelijk is om onder voorwaarden veilig te sporten en dat dit ook noodzakelijk is voor het welzijn en de gezondheid van onze samenleving. Tot nog toe heeft de lobby van de KNVB helaas niet tot andere inzichten bij de overheid geleid maar ik blijf hopen dat onze beleidsmakers een weg vinden om de sport belangrijker te maken. We zijn dan ook nog niet aan het einde van de pandemie maar de ‘normale tijden’, waar we allemaal zo naar snakken, zullen weer terugkeren. Hou vol!

  JO19-1 kampioen!

  Op sportief vlak is er ook iets moois te melden. Het JO19-1 elftal van trainer Peter Looman heeft de najaarscompetitie als kampioen afgesloten. Een prachtig en knap resultaat. Als onbedreigde kampioen zullen de mannen de voorjaarscompetitie in de 1e klasse spelen. Gefeliciteerd met deze knappe prestatie! EMOS kan trots zijn op dit team.
  Voor de overige teams en de heren en damesselecties is de winterstop plotseling ingetreden. We hopen dat we binnenkort in ieder geval weer kunnen beginnen met trainen en mogelijk daarna ook de competities weer kunnen hervatten.

  Bestuur

  Bestuurlijk hebben we nog wel een aantal uitdagingen in 2022. De eerste en belangrijkste is om het bestuur weer op volle sterkte te krijgen. Nog steeds is er geen bestuurslid voor de portefeuille Voetbal gevonden en ook is de bestuursfunctie voor Communicatie & PR vacant. Daarnaast heeft Rob Moekotte aangegeven te zullen stoppen met zijn rol m.b.t. de bar en exploitatie van de kantine. Met het zittende bestuur doen we ons best en kunnen we alleen de noodzakelijke dingen beheren maar u kunt zich voorstellen dat onze zogenaamde ‘span of control’ zijn beperkingen heeft. We kunnen niet onbeperkt ‘alle ballen in de lucht houden’ en voorkomen dat er een of meer op de grond gaan vallen. Ik doe dan ook dringend een beroep op iedereen om ons als bestuur waar mogelijk te ondersteunen. En als u twijfelt of één van de rollen iets voor u is wil ik altijd, geheel vrijblijvend uiteraard, uitleggen wat het precies inhoudt.

  2022

  Wat zal het komende jaar ons brengen? Zoals de afgelopen twee jaren gemerkt hebben we op een aantal factoren geen invloed. We kunnen hooguit rekening houden met meerdere scenario’s. Laten we ons daarom ook focussen op de zaken waar we wél invloed op hebben.

  Zo gaan we het komende jaar door met het verduurzamen van ons complex. Veld 2 is inmiddels voorzien van LED-verlichting. De energie slurpende gasontladingslampen zijn daarmee vervangen. Het achterste trainingsveld is afgestoten omdat ook de trainingen nu op het kunstgrasveld gehouden kunnen worden. Ook gaan we door met het onderzoek naar bijvoorbeeld de mogelijkheden voor zonnepanelen en andere energiebesparingen.

  Qua voetbal zetten we in op een mooi seizoen. Inmiddels hebben we overeenstemming bereikt met de hoofdtrainer van de selectie Lars Weustink. Ook komend seizoen zal Lars de leiding hebben over het vlaggeschip van de vereniging. We wensen Lars en de spelers veel succes!

  In de laatste maanden van het afgelopen jaar hebben we u als leden gevraagd om uw mening te geven over het mogelijk voetballen op de zaterdag met de selectieteams. De enquête is door een redelijk grote groep ingevuld en het algehele beeld is dat er voldoende draagvlak is voor een eventuele overstap. De kans is groot dat EMOS met het eerste en tweede elftal vanaf seizoen 2022-2023 in de zaterdagcompetitie zal aantreden. Voor de overige teams zal er niets veranderen. Dit mag echter geen impulsief besluit zijn en wordt o.a. na inventarisatie onder de selectie- en jeugdspelers bestuurlijk goed overwogen. Binnenkort zullen we hierover een definitief besluit nemen en wereldkundig maken.

  Een groep van 8 trainers is bezig met de KNVB opleiding Juniorentrainer. Zij hopen in het komende jaar de opleiding af te ronden. Het aandeel gediplomeerde trainers in de jeugdafdeling wordt daarmee aanzienlijk verhoogd. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en opleiding van onze jeugdspelers en de uitstraling van de vereniging.

  Nieuwjaarswens

  Tot slot wil ik alle EMOS-leden, hun familie, supporters en iedereen die onze mooie vereniging een warm hart toe draagt een zeer gelukkig, sportief en gezond 2022 toewensen! Dat we eindelijk in het komende jaar weer als vertrouwd elkaar op en langs de velden mogen begroeten om 2022 tot een geweldig jaar te maken!

  Namens het bestuur van r.k.s.v. EMOS,

  Peter Westerveld - voorzitter