• FC Twente/Heracles O-21 spelers trainen EMOS MO15

  Yaid Marhoum en Jaden Donald, misschien zeggen deze 2 namen je (nog) niet veel, maar voor de meiden van EMOS MO15 zijn deze 2 spelers van FC Twente/Heracles O-21 inmiddels wel heel bekend. Ze sluiten dit seizoen aan bij de trainersstaf van ons meidenteam, en doorlopen daar hun stage voor de opleiding aan het Johan Cruijjf college Sport & Coaching. Vorige week dinsdag waren ze samen met trainer Richard Oosterbroek aanwezig voor een kort interview, 2 enthousiaste knapen die nog niet zolang geleden gepromoveerd zijn van JO18 naar O21.

  Ze komen beide uit het Westen, van DEM Beverwijk (Yaid) en AFC Amsterdam (Jaden) en zijn afgelopen zomer naar Enschede verhuisd toen ze tijdens enkele wedstrijden gescout werden door FC Twente. Ze zitten beide al sinds de mini’s bij een voetbalclub, waarbij 2 oudere broers van Jaden zelfs al betaald voetbal spelen.

  Yaid woont in het gastgezin van Richard en sloot van daaruit al snel aan bij de trainingen van de meiden, Jaden sloot een tijdje later aan.
  Yaid, die de meiden dit gehele (corona)seizoen heeft meegemaakt, geeft aan dat hij de groep in het laatste half jaar flink heeft zien groeien.

  Volgens Richard zijn beide heren zeer gedreven,  maar weten ze ook goed om te gaan met deze meidengroep; ze proberen hun eigen ambities en trainingsvormen over te brengen. Voor de groep niet altijd makkelijk, ze snapten de moeilijkere oefeningen niet direct, maar ze lieten blijken wel enthousiast te zijn en te willen leren.

  Beiden geven ook aan dat ze het leuk vinden bij EMOS en dat er een goede klik met de groep is en dat ze zien dat de meiden ook laten zien dat ze beter willen worden, dit wordt ook duidelijk door de hoge trainingsopkomst.

  Vanuit hun eigen ambities geven ze aan er alles aan te willen doen en alles er voor over te hebben om hun doel te bereiken. Gevraagd naar waar wil je staan over 3-4 jaar, geven zowel Yaid als Jaden aan: in de eerste selectie van FC Twente of Heracles, iets waarbij fervent FC Twente supporter Richard zich een keer in zijn baard krabt.

  Het advies dat ze onze meiden nog mee willen geven is: 'Heb er alles voor over om binnen je eigen mogelijkheden beter te worden'.

  Tegen 19.00 uur worden beide heren ietwat onrustig, ze zien de speelsters binnendruppelen, er moet getraind worden, en de trainer geeft natuurlijk het goede voorbeeld, en staat als eerste op het veld.
  Hoe leuk is dat deze 2 jonge gasten hun hulp en ervaring aanbieden bij onze club, geweldig voor de meiden.

  Yaid en Jaden bedankt voor jullie inzet en enthousiasme, en heel veel succes in jullie voetbalcarrière en opleiding, en nog veel plezier bij onze club in het algemeen en bij de MO15 in het bijzonder.