13 mei 2018

Fantastisch voetbalweekend EMOS JO13-1 in Allendorf

Fantastisch voetbalweekend EMOS JO13-1 in Allendorf

EMOS JO13-1 zat het Hemelvaartsweekend met 14 jongens en 7 begeleiders in Allendorf, waar ze hebben deelgenomen aan de Ederberglandcup 2018.

Donderdag 10 mei om 11.00 uur vertrokken we vanaf EMOS met 4 auto’s naar het mooie Sauerland.

Het team bestaat uit goede spelers die veelal ook met elkaar bevriend zijn. Velen spelen al jarenlang zowel binnen als buiten het veld met elkaar. Dat was te merken door de geweldige onderlinge sfeer evenals het goed verzorgde spel, aangespoord door de trainers Ron de Vries en Niels Roord in samenwerking met Daan Boxelaar. We hadden ons onderkomen in een zaal van het ‘Dorfsgemeinschaftshaus’ in Allendorf. Met 21 personen was die zaal gelijk goed gevuld.

   

Vrijdag begonnen we meteen sterk aan onze wedstrijden. Het was wel even wennen, want in Duitsland spelen ze met de ‘D-Jugend’ 9 tegen 9 op een kleiner veld met kleinere doelen. Maar onze flexibele toppers pasten zich goed aan en wonnen alle drie de wedstrijden in de voorronde. Hierdoor werden we met de 4 sterkste teams (van in totaal 16) geplaatst in de finalepoule.

Helaas kregen we ook tegenslag te verwerken. Enzo Dors brak op onfortuinlijke wijze zijn enkel en moest naar het ziekenhuis: vier weken gips! Verschrikkelijk voor hem en het team, maar wat hierna ontstond aan karakter en teambuilding was prachtig om te zien. Onze bikkel wilde het kamp niet verlaten en bleef onderdeel van de groep. Op voortreffelijke wijze werd hij fysiek en mentaal gesteund.

Op zaterdag speelden we opnieuw drie wedstrijden tegen pittige tegenstanders. Geen van deze teams kon van ons winnen: drie keer een gelijkspel. Het ging behoorlijk gelijk op, maar 1 team wist met 1-0 te winnen van een tegenstander. We werden hierdoor dus niet 1e en ook niet 4e. Strafschoppen moesten uitwijzen wie 2e of 3e werd. Onze topkeeper Christian Sunesen stopte knap 2 penalty’s en 2 spelers van ons raakten de paal: volop spanning! Uiteindelijk won SV Allendorf deze loterij en werden we 3e. Topprestatie!

Ook in het randprogramma hadden zowel de spelers als de begeleiders veel lol samen. Meerdere ouders waren als trouwe supporters ook aanwezig. Het weer zat mee en de omgeving is hier prachtig.

Ik wil als laatste mijn complimenten geven aan alle spelers (Christian, Chris, Jules, Yannick, Stijn, Rik, Luka, Dylan, Enzo, Sven, Twan, Mouemin, Maurice en Rins) en de begeleiders bedanken. Jullie hebben er samen voor gezorgd dat we allemaal terug kunnen kijken op een fantastisch voetbalweekend. Enzo: veel sterkte en beterschap!

Ronald Kerklau, teamleider JO13-1

  

Deel dit bericht