Even voorstellen: wij zijn JO11-5!

EMOS / Achilles JO11-5 bestaat uit 11 spelers. De samenstelling van JO11-5 voor dit seizoen is volledig nieuw. Het bestaat uit EMOS-spelers en Achilles-spelers, waarvan veel spelers niet eerder bij elkaar in een 1 team hebben gezeten.

Op de foto van links naar rechts: Lukas. B, Sake. B, Lenn. G, Jasper. K, Bijn. B, Stijn. S, Gijs. G, Frank. V, Mart. B, Mart. v U, en Lars. v/d S. Als trainer hebben we Job K. Job trainde vorig jaar de JO11-2 bij Achilles.

Na het bekendmaken van de teamindelingen begin dit seizoen, was het wel even wennen voor de heren. Vanaf dag 1 was het enthousiasme, de inzet en sportiviteit bij het volledige team opvallend goed. Want, zowel bij de training als bij de wedstrijden, zijn de spelers allemaal aanwezig. Deze inzet uit zich ook in de 4 reeds gespeelde wedstrijden.

Kleine terugblik:
– We zijn begonnen met de 1e wedstrijd op 22 september uit tegen Sparta welke op een royale wijze is gewonnen door ST Emos/Achilles JO11-5.

– 29 sept. De 2e wedstrijd was tegen Quick 20 welke, na een pittige gelijk oplopende score, door ons werd gewonnen met 7-5. Deze stand is officieel nog niet goed verwerkt op de voetbal app en overige sites. Dit is gemeld aan de organisatie van Emos/Achilles en wordt t.z.t. aangepast.

Hieronder enkele filmpjes gemaakt door de toeschouwers van deze spannende wedstrijd waarop mooie acties te zien zijn:

– Ook de 3e wedstrijd op 6 okt. uit tegen Achilles 12 in Hengelo, 1 van de koplopers in onze poule, was een vreselijk spannende wedstrijd. Door beide teams is echt heel erg hard gewerkt. Ook hier gingen de spelers van beide teams tot het uiterste. Deze wedstrijd hebben we helaas net verloren ondanks dat het 1e doelpunt al snel in ons voordeel viel. Deze was opgebouwd uit een mooie samenwerking tussen Mart B. en Lars v/d S. Met heel veel moeite wist Achilles’12 terug te komen tot 1-1. Helaas voor ons scoorde de tegenstander 10 minuten voor het einde van de wedstrijd, waardoor de eindstand 2-1 is geworden.

– Wedstrijd: 13 okt. 2018
ST EMOS /Achilles JO11-5 thuis tegen Avanti W. JO11-5

Stipt 8:00 uur en vol enthousiasme en adrenaline, voluit tetterend van spanning, stonden de 11 heren in kleedkamer 4 klaar voor het omkleden in het Achilles-tenue. Zodra deze verplichte omkleed-hindernis, incl. de juiste sok-opmaat, door de heren was genomen, stormden ze in volle gang naar veld 1L waar onze trainer Job al klaar stond.

Voor de warming-up stonden de pionnetjes al klaar en, met slechts 3x roepen, waren de heren al geconcentreerd bereid tot een serieuze zijwaartse pionnenrace. Ietwat opgewarmd gingen ze verder met het inschieten op goal en de keeper. Ook hier kwam de adrenaline en testosteron weer naar boven waardoor het lastig was om 1 lange rij te vormen. Dit maakte dat, bij de start van deze oefening, onze keeper Stijn uit enthousiasme meerdere ballen tegelijk om de oren i.p.v. een voor een. Gelukkig, en tot grote opluchting van keeper Stijn, besloot Job, die deze wedstrijd ook onze scheidsrechter was, de wedstrijd te spelen met slechts maar 1 bal voor beide teams.

Inmiddels was ook kennis gemaakt met de tegenstander. Vooraf is besproken hoe we omgaan met de invulling van de nieuwe regels op het gebied van; rust, time-out en het evt. verkleinen van het veld.

We hebben deze wedstrijd gespeeld met: Lukas, Sake, Lenn, Jasper, Bijn, Stijn, Gijs, Mart, Mart, en Lars (Frank speelde in overleg de eerste helft mee met ST EMOS / Achilles JO11-4 i.v.m. te weinig spelers in dit team en in de 2e helft speelde Lukas mee met JO11-4). 

Ook deze wedstrijd was erg spannend voor het publiek. Gelukkig scoorde Jasper als eerste 1-0 voor ons. Aanvallend hebben we daarna meerdere indrukwekkende acties gezien van, Lenn, Gijs, Mart en Jasper en Lukas. Wat opviel dat wij, in verhouding tot de tegenstanders, toch zeker soms 2 a 3 hoofden lengteverschil hadden t.o.v. enkele kleinere spelers van ons. (zonder bril ingeschat).

Toch bleven onze spelers zonder op te geven dapper door voetballen. Ook op het middenveld en in de verdediging werd hard gewerkt door Mart, Sake Lars, Bijn en Frank. Desondanks kwam de tegenstander halverwege de wedstrijd terug tot 1-1 en, tot grote teleurstelling ook nu weer 10 minuten voor het einde van de wedstrijd, scoorde Avanti opnieuw 2-1. De inzet van de verdediging en de mooie acties en duikballen van onze keeper Stijn konden dit helaas niet voorkomen. Deze acties hebben we als publiek allemaal gezien en bewonderd! Keeper Stijn had ook deze wedstrijd bijna weer alle ballen??

Gelukkig liet EMOS / Achilles het hoofd niet hangen en gingen ze tot de laatste minuut vol overgave door met voetballen. Helaas bleef de stand 1-2 voor Avanti. Terugkijkend op de wedstrijd waren de spelers van Avanti wel wat groter en daardoor ook fysiek sterker aanwezig in deze wedstrijd. Toch was het spel van EMOS / Achilles JO11-5 heel mooi om naar te kijken. 
Namens het publiek een dikke duim voor de prestaties en inzet en op naar de volgende wedstrijd!

Met vrolijke & sportieve groet,

ST EMOS / Achilles JO11-5!

Deel dit bericht