• Op de vroege koude ochtend draafden de meiden van MO11 het bevroren veld van Luctor et Emergo in Almelo op. Het was koud, maar de moed en sfeer zat er goed in. Ondanks dat ze nog geen wedstrijd hebben gewonnen gingen deze meiden vol goede moed het veld weer op.

  De tegenstander kwam sterk over toen ze in gelid het veld op kwamen dribbelen. Een professionele warming up liet zien dat deze dames goed getraind ten ijs kwamen.

  Waar Luctor het eerste doelpunt scoorde, toonden de Emos/Achilles meiden zich nog niet gewonnen. Ook na het tweede doelpunt tegen lieten ze de moed niet zakken. Het team Emos/Achilles worstelde zich door een mooi doelpunt van Serado op 2-1. Daarna was Fien aan de beurt om de gelijkmakende voltreffer te maken. Dat smaakte naar meer en de meiden werden des te fanatieker. Ze werkten hard en worstelden zich steeds weer naar het doel van de tegenstander. Wat dat betreft hadden de teams even van naam moeten wisselen want daar kwam Romy het veld op. Als laatkomer maakte ze duidelijk dat ze echt wel uitgeslapen was en trapte ze zonder veel moeite en binnen no time het derde doelpunt voor Emos/Achilles in het net. 2-3!
  Wat een mooie doelpunten! Dit was het moment waarmee de meiden op voorsprong kwamen. Ondertussen werden de wisselspelers aan de kant voorzien van genoeg pepermuntjes van Han (of was het nu Piet) om weer met vernieuwde energie aan de slag te kunnen.

  Het werd spannend want de Luctor meiden haalden alles uit de kast. De inval keeper Pien liet geen bal langs haar heen glippen terwijl er een heel leger blauwe meiden voor haar stond. Ook de verdediging hield die bal goed in het oog om deze buiten het doel te houden. Knap werk meiden!
  In de laatste 5 minuten van het spel, (ik durfde niet meer te kijken) werden alle trukendozen opgetrokken om de Luctor meiden te redden. Het mocht niet meer baten, de meiden van Emos/Achilles bleken zowel wat plezier, uithoudingsvermogen en techniek (oké, hier en daar wat schouderwerk) sterker dan de tegenstander!
  Mooi gedaan meiden, het eindsignaal klonk en de meiden kwamen boven met hun eerste overwinning!