18 juli 2017

De avonturen van JO11-1 in Versmold!

De avonturen van JO11-1 in Versmold!

Vrijdag 16 juni! Het was weer zover: EMOS JO11-1 mocht naar Duitsland, naar Versmold! Hier stond het jaarlijkse toetje van het voetbalseizoen op het programma. Twintig teams die om de felbegeerde beker een heel weekend de strijd met elkaar aangingen.
We zouden om 13.15 uur verzamelen bij ons sportpark. Zoals we kennen van het team was iedereen ruim voor de tijd aanwezig en konden we zelfs voor de geplande tijd vertrekken. Jurre, Sefa, Ties, Marijn, Mitchell, Enzo, Yannick, Cas, Ava en Twan waren er al weken klaar voor! De begeleiding, Delius, Eugène, Mariëlle & Wouter hadden ook al weken voorpret.

Eenmaal in Versmold: tien springende en stuiterende voetballers, ouders en begeleiding als pakezels om de spullen te versjouwen. Luchtbed opblazen, voetbaltenue aan en op onderzoek in het stadion!
Na een korte, enerverende openingsceremonie, waarbij elke speler persoonlijk werd voorgesteld (zie de lol op instagram), stonden de eerste twee wedstrijden op het programma: SC Pecheloh werd met 2-0 aan de kant geschoven en TUS Hilter zelfs met 3-0! Het EMOS-spel beviel de Duitse gastheren wel en al snel werden we gecomplimenteerd door scheidsrechters en toernooicommissie. Leuk detail: Bij elk doelpunt galmde de naam van de doelpuntenmaker door het stadion en bij ons was het eerste mooie doelpunt van Cas. ‘Auf spielplatz eins 1-0 für EMOS Enschede. Tor bei nummer 8: CAAASSS DEURSEN!!!

’s Avonds een prachtige openingsceremonie, waarbij alle volksliederen van de deelnemende teams ten gehore werden gebracht, waren onze jongens en dame al snel een beetje moe…Hoewel de lichtjes op de camping bij sommige teams pas rond een uur of vier uitgingen, waren de lichtjes in onze tent rond een uur of twaalf uit. MAAR!!! ’s Nachts gaan sommige jongens toch nog op ‘spooktocht’: slaapwandelende- & in hun slaap pratende voetballers werden met veel lol gezien en gehoord door de ‘bewakers’ van de tent. Mariëlle en Wouter kwamen maar moeizaam in slaap…
6.30 opstaan! Tandjes poetsen en een frisse en gezellige wandeling door de bossen van Versmold op naar een heerlijk verzorgd ontbijtje. Na het ontbijt werd er een leuk dansje geshowd en gingen we ons klaar maken om ons te kwalificeren voor de winnaarspoule. Viktoria Gesmold werd met 1-0 verslagen en een spannende wedstrijd tegen het Slowaakse Vranov nad Toplou werd 0-0. Voor de laatste wedstrijd waren we al poulewinnaar!! Klasse gedaan!

Na deze topprestatie werd er een plonsje gedaan in het zwembad en vooral de duikplank en glijbaan werden flink uitgeprobeerd.
We moesten nog vier wedstrijden spelen vandaag. De eerste was tegen Tyde F.C. uit Spanje. Dit team werd uiteindelijk de winnaar van het toernooi. Tyde was een volwassen team. Twee spelers van het formaat bijna volwassen man en dat was erg lastig om tegen te voetballen. De grote en goede linkerspits speelde erg sterk, maar gelukkig hebben wij Ava! De Spaanse jongen, vier koppen groter dan Ava, werd door Ava zelfs geklopt in een kopduel. Helaas scoorden de Spanjaarden de 1-0 en mistten wij het geluk bij de kansen die wij kregen. In de laatste minuten gingen de Spanjaarden tijd rekken, waarvoor er speciaal een speler werd ingebracht. Helaas! Hierna gingen de koppies eventjes omlaag en mistten we de overtuiging die we in de eerste ronde wel hadden. Dit leverde een vierde plaats op in de poule en op de zondagochtend om 9.00 uur spelen om plaats 9 & 10.

’s Avonds lekker zwemmen, wandeling richting de eetzaal, spaghetti en heerlijke toetjes! Tijdens het avondprogramma moest de begeleiding penalty’s schieten. Helaas kwamen onze begeleiders niet heel erg ver, maar de lol was er niet minder om. Op de camping werd een gezellig feestje gevierd: onze jongens waren goede vrienden met De Tukkers uit Albergen waarmee verstoppertje werd gespeeld, er werd gezellig gekletst, Mariëlle en Wouter deden een ‘Tukkertje’ met de begeleiding van De Tukkers, er werd gezongen, er werd gedanst met als hoogtepunt dat Sefa zijn moves toonde en werd verkozen tot danskoning van Versmold 2017!! Wederom gingen de oogjes rond een uurtje of twaalf dicht en gelukkig bleef het in en rondom de tent tot ’s morgensvroeg 6.45 volledig rustig.

Zondag 7.00 uur: op weg naar het ontbijt! Het spelletje ‘de vloer is lava!’ werd uitgebreid gespeeld! Wat een gezellige groep is het toch!! 9.00 uur: twee keer 15 minuten tegen Viktoria Gesmold. Heerlijk ontspannen wedstrijdje voetballen, supporters langs de kant, zonnetje erbij en de spelers die er zin in hadden! Mooie aanvallen, leuke combinaties, er werden tegenstanders gepoort en Ties in vorm door twee keer te scoren! 5-3 winst en een hele mooie prachtige 9e plaats in het eindklassement.
Hierna ruimden we snel de tent leeg en gingen we richting zwembad! De vriendschap met De Tukkers werd nog duidelijker en voor de prijsuitreiking aten we met z’n allen nog een lekkere ‘mantaplatte’ (patat, curryworst en een broodje op één bordje!). Bij de prijsuitreiking kreeg iedereen een mooi aandenken en werd het laatste feestje gevierd. De organisatie was zeer trots op onze prachtige toernooishirts en aandenken voor onze spelers: een prachtig, door Delius, ontworpen shirt met onder andere het logo van de plaatselijke voetbalvereniging SC Pecheloh. Toen: op weg naar huis!!!

Eenmaal thuis zien we vermoeide, maar voldane kinderen en begeleiding! Wat een topweekend!! In de wandelgangen ging zelfs het gerucht dat vele spelers, maar ook begeleiding een beetje heimwee hadden naar dit fantastische weekend in Versmold!

Begeleiding bedankt, supporters onwijs bedankt en vooral alle 10 spelers héél erg bedankt! Wat hebben jullie er een fantastisch en onvergetelijk weekend van gemaakt! Volgend seizoen gaan er 6 spelers van het huidige team weer mee…Hebben jullie er al zin in????

Deel dit bericht