• College B&W wil af van rubber in kunstgras

  13 jan 2021
 • Maandagavond (11-01-2021) is in de stedelijke commissie het plan behandeld waarin beschreven staat dat de kunstgrasvelden binnen de gemeente Enschede worden vervangen, daar waar mogelijk, door natuurgras en anders door een kunstgras met een natuurlijke infill. Met andere woorden: geen autobandenrubber of synthetische rubbersoorten meer maar kurk of andere natuurproducten.

  De stedelijke commissie is akkoord gegaan met de inhoud en heeft mogelijk alleen nog een verzoek op een wijziging m.b.t. de financiering ervan. Daardoor zal het op een van de volgende gemeenteraadsvergaderingen als hamerstuk behandeld worden en is daarmee dus aangenomen. 

  Voor EMOS betekend dit dat we moeten overschakelen naar een plan-B. Ons plan is gebaseerd op een infil van EPDM omdat dit speltechnisch het beste alternatief voor SBR is en omdat de onderhoudskosten lager zijn dan van bijvoorbeeld kurk. In de commissievergadering heeft de wethouder ook toegezegd met o.a. EMOS in gesprek te gaan over de gevolgen en hoe nu verder.

  Omdat we dit al zagen aankomen heeft de werkgroep kunstgras gekeken naar een plan-B en bij leveranciers gevraagd een voorstel te doen voor een alternatief. Inmiddels hebben we die informatie binnen en zullen we de haalbaarheid ervan gaan onderzoeken.

  Hou de site en het dossier "Kunstgras" in de gaten voor meer nieuws!