8 juli 2017

Traditie bij EMOS 6: Heimat und Strandfest

Traditie bij EMOS 6: Heimat und Strandfest

Het 6e seniorenteam van EMOS is het afgelopen weekend traditiegetrouw weer naar het Duitse plaatsje Rotenburg an der Fulda getrokken. Ieder jaar in het eerste weekend van juli wordt daar namelijk het meerdaagse ‘Heimat und Strandfest’ gehouden.

Alweer 10 jaar geleden is met een vereniging in het bij Rotenburg behorende dorp Swarzenhasel een vriendschapsband opgebouwd en worden jaarlijks over en weer bezoeken afgelegd. Tijdens het feest worden met Duits gevoel voor traditie tijdens een parade, wapenschilden opgehangen van alle verenigingen die het dorp rijk is. Dit jaar was er iets bijzonders. EMOS 6 had namelijk ook een wapenschild meegenomen om duidelijk te maken dat de EMOS mannen altijd zeer gastvrij en met open armen worden ontvangen. Het bord is door de burgemeester van Rotenburg in ontvangst genomen en kreeg zelfs een prominente plek aan het bordes van het stadhuis. 

De EMOS mannen hebben weer een fantastisch weekend gehad en zullen volgend jaar zeker weer naar het mooie plaatsje aan de Fulda terugkeren om het EMOS wapen op te hangen.
 
 
 

Deel dit bericht